Gulasz wieprzowy z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. W rondlu podgrzej oliwę podsmaż mięso. Szalotkę obierz, pokrój w piórka. Por oczyść, pokrój w talarki, Szalotkę i por dodaj do mięsa, podsmaż. Marchewkę, obierz, umyj, pokrój w plastry, dodaj do mięsa. Cukinię umyj, osusz, pokrój w plasterki, i również dodaj do mięsa. Gdy wszystko razem się podsmaży dolej sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz świeży tymianek. Podlej gorącą wodą, duś pod przykryciem, przyprawiając do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
2.Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Gotuj aż pomidory się rozpadną, dodaj śmietanę, chwilkę jeszcze gotuj aż sos się lekko zredukuje. Smacznego!
Komentarze