GULASZ WIEPRZOWY Z MAJONEZEM I GROSZKIEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Postanowiłam ulepszyć trochę smak tradycyjnego gulaszu i udało się.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • - 70 dkg łopatki wieprzowej
    - gotowa "przyprawy do mięsa wieprzowego"
    - 2 cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
    - 1 łyżeczka zmielonych suszonych grzybków
    - 1/2 łyżeczki kminku
    - 2 ziarenka ziela angielskiego
    - 2 łyżki majonezu
    - 1/2 puszki zielonego konserwowanego groszku
    - 3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wieprzowy z majonezem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego i papryką. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
  • 2. W gęsiarce rozgrzać olej, dodać mięso, opiec go, dodać pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie, zmielone grzybki suszone i kminek.
    Gęsiarkę włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 stopni pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie miękkie.
    Jeżeli będzie konieczność, uzupełniać wodą wyparowany sos.
  • 3. Wyjąć gęsiarkę z piekarnika i przełożyć na palnik. Gulasz zagotować, dodać groszek zielony i majonez. Ciągle mieszając zagotować.
  • Gulasz wieprzowy z majon 4. Podawać do obiadu z ziemniakami, ryżem, kaszą, kluseczkami i dowolną surówką, czy ogórkami kiszonymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować