Gulasz wieprzowy z majonezem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na kawałki, oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego i papryką. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
2.W gęsiarce rozgrzać olej, dodać mięso, opiec go, dodać pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie, zmielone grzybki suszone i kminek.
Gęsiarkę włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 stopni pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Jeżeli będzie konieczność, uzupełniać wodą wyparowany sos.
3.Wyjąć gęsiarkę z piekarnika i przełożyć na palnik. Gulasz zagotować, dodać groszek zielony i majonez. Ciągle mieszając zagotować.
4.Podawać do obiadu z ziemniakami, ryżem, kaszą, kluseczkami i dowolną surówką, czy ogórkami kiszonymi.
Komentarze