Gulasz wieprzowy z kukurydzą, marchewką i fasolą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo treściwy gulasz podany trochę inaczej, bo z kukurydzą i czerwoną fasolą. Spróbujcie takiej odmiany.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 400 g mięsa wieprzowego na gulasz
    2 marchewki
    1/4 puszki kukurydzy
    1/4 puszki fasoli czerwonej
    cebula pokrojona w półpiórka
    1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/4 łyżeczki tymianku, 1/4 łyżeczki cząbru, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
    ogórki kiszone
    kasza gryczana
    olej rzepakowy
    ew. łyżka mąki pszennej, 3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wieprzowy z kukurydzą, marchewką i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W garnku rozgrzej olej, wsyp kolendrę, papryki, tymianek i cząber. Podpraż przyprawy.
  • 2. Następnie dodaj mięso wieprzowe, cebulę i podsmaż z każdej strony.
  • 3. Kolejno zalej wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Wrzuć ziele angielskie i liść laurowy (ilości według uznania). Duś do miękkości ( ok 90 minut).
  • 4. Marchew obierz i pokrój w talarki. Kukurydzę i fasolę odsącz.
  • 5. Warzyw wrzuć na koniec i duś jeszcze do miękkości marchewki.
  • 6. Na koniec przypraw solą i pieprzem od smaku.
  • 7. Jeśli sos powstał za rzadki zrób zawiesinę: mąkę wymieszaj z wodą, tak aby nie powstały grudki. Dolej do mięsa i warzyw i zagotuj.

Porady

Podawaj z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować