Gulasz wieprzowy najprostszy

4.5 (200 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny, rozgrzewający w sam raz na jesienne dni. Najczęściej robię właśnie taki, bez żadnych dodatków.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki
    litr bulionu drobiowego
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    papryka ostra -pół łyżeczki
    czosnek granulowany-pół łyżeczki
    pieprz-2 szczypty
    2 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy najprostszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na patelni, przełożyć do garnka.
    2.Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę,dorzucić do mięsa.
    3.Do bulionu dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać i wlać do garnka z mięsem i cebulą, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa ok 2,5 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować