Gulasz wieprzowo-pomidorowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Syty i bardzo smaczny gulasz.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej
    2 cebule
    3 szklanki wody
    1 kostka mięsna
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka majeranku
    olej do smażenia
    ok .1 łyżka mąki +1/4 szklanki wody
    sól,pieprz

Gulasz wieprzowo-pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,suszymy,i kroimy w kostkę .Przesmażamy na rozgrzanym oleju wraz z cebulą pokrojoną w grubą kostkę. Następnie przekładamy do dużego garnka.Podlewamy wodą,dodajemy kostkę mięsną ,koncentrat,słodką paprykę i majeranek.Dusimy ok.50 min. do miękkości.
  • 2. Pod koniec mieszamy mąkę w 1/4 szklanki wody i zagęszczamy gulasz.Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy