50 dag wieprzowiny (np. łopatka, karkówka, szynka)
1 cebula
2 łyżki oleju
łyżka ostrej papryki w proszku
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki bazylii i oregano
ząbek czosnku
1 szklanka rosołu z kostki
4 łyżki gęstej śmietany
30 dag pieczarek
50- 60 dag przecieru pomidorowego
czerwona i zółta papryka
1,5 łyżki posiekanej natki pietruszk
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz węgierski
1.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać,
zeszklić na rozgrzanym oleju. Włożyć mięso, podlać rosołem,dodać
paprykę, majeranek, bazylię, oregano i dusić na małym ogniu pod
przykryciem około 30 minut.Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą.
Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i
wraz z czosnkiem,pieczarkami i paprykami dodać do mięsa. Przykryć
i dusić jeszcze około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać natkę
pietruszki.
Podawać z ryżem
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze