Gulasz węgierski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję na zmianę z mamą dla siostry, brata i taty.

Składniki:

  • ● 20 dag słoniny
    ● 1 kg cebuli
    ● 1 kg papryki
    ● 1 kg mięsa wieprzowego
    ● 2 kg ziemniaków
    ● 1 kg pomidorów
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 łyżeczki mielonej papryki

Gulasz węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoninę wytapiamy. Na tłuszczu podsmażamy pokrojone w kostkę mięso. Dodajemy pokrojoną cebulę, przyprawiamy mieloną papryką.
  • 2. Paprykę i pomidory kroimy w małą kostkę, obrane ziemniaki– w większą. Warzywa przekładamy do garnka, przyprawiamy i gotujemy, mieszając,
    aż ziemniaki zmiękną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Komentarze

Podobne przepisy