Gulasz węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Mięso pokroić w kostkę.Cebulę i ząbki czosnku obrać,drobno pokroić.
Paprykę,marchewkę,cukinię (bez miąższu) pokroić na kawałki.
Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i drobno pokroić. Ziemniaki
obrać i pokroić w kostkę.
2.
W garnku rozgrzać olej. Na gorący olej wrzucić cebulę i
smażyć, mieszając do zeszklenia cebuli.
Do cebuli dorzucić mięso,wymieszać i odsmażyć z każdej strony.Mięso
zalać bulionem.Gotować na wolnym
ogniu.Gdy mięso będzie miękkie dodać warzywa i przyprawić do smaku.
Dusić do miękkości warzyw. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
3.Podawać np. z ziemniakami, kaszą gryczaną lub pieczywem.
Komentarze