Gulasz węgierski

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mamą dwóch córek: 7 lat i 1,5 roku. Przebywam na urlopie wychowawczym, mam więc trochę czasu, aby zająć się gotowaniem i pieczeniem.

Składniki:

  • 80 dag mięsa wołowego i wieprzowego na gulasz
    80 dag kiszonej kapusty
    2 cebule
    10 dag wędzonego boczku
    litr rosołu
    2 łyżki mąki
    natka pietruszki
    liść laurowy
    mielona ostra papryka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Gulasz węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i drobno kroimy. Boczek i mięso kroimy w średnią kostkę.
  • 2. Boczek smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu. Wyjmujemy i odkładamy. Mięso smażymy na tłuszczu wytopionym z boczku, od czasu do czasu mieszamy.
  • 3. Do mięsa dodajemy cebulę i szklimy. Oprószamy mąką i papryką. Zasmażamy, przekładamy do garnka i wlewamy rosół. Dodajemy liść laurowy.
  • Gulasz węgierski 4. Kapustę drobno kroimy, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu ok. godziny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować