Gulasz węgierski

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wczoraj przygotowywałam pyszny gulasz dla mojej rodziny. Pachniał nim cały dom. Dużo, dużo papryki słodkiej czerwonej i świeżej, mięsko, pomidory, cebula, czosnek, przyprawy, mniam, mniam - mówiła Julcia, moja córeczka.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • na 6-8 porcji:
    1,20 kg łopatki wieprzowej
    2 czerwone papryki
    główka czosnku
    2 cebule
    3 marchewki
    1 pietruszka
    puszka pomidorów bez skóry
    3 liście laurowe, 5 ziarenek jałowca, oregano, sól, pieprz kolorowy, 3 łyżki papryki słodkiej, łyżka miodu
    oliwa z oliwek
    ryż


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz węgierski w woku 1. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć mąką i obsmażyć, przełożyć do woka.
    Dodać pokrojoną cebulę w kostkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki. Podlać wodą i dusić do miękkości mięsa i warzyw, dodając w trakcie przyprawy, czosnek zmiażdżony, pomidory. Pod koniec dodać miód i paprykę czerwoną w paski grube pokrojoną.
    Podawać z ryżem.

Porady

gulasz doskonale smakuje także z kaszą gryczaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować