Gulasz węgierski

  • wyświetlono: 296 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Najlepiej smakuje podany z wiejskim chlebem

ewuska2016

Składniki

3 łyżki masła
1 cebula
4 główki czosnku
3 czerwone papryki
600-700 g wołowiny
3 łyżki słodkiej papryki
2 pomidory
2 marchewki
2 ziemniaki
1 liść laurowy
sól i pieprz
4-5 szklanek bulionu wołowego

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz węgierski

  • 1. Masło rozpuść, dodaj posiekaną cebulę i ją zeszklij.
    Zdejmij garnek z ognia,dodaj słodką paprykę,pokrojoną w kostkę wołowinę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
  • 2. Garnek ponownie postaw na ogniu. Mięso smaż przez ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodaj posiekaną w kostkę paprykę. Smaż kolejne 5-7 minut. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę. Dodaj również pokrojone w kostkę ziemniaki,pomidory, bulion,liść laurowy,sól i pieprz. Całość zagotuj, po czym zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez ok. 40 minut.
    W razie potrzeby dopraw.

Porady

dla zaostrzenia smaku warto dodać ostrą paprykę

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsomoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatagulaszobiadkuchnia węgierskagulaszegulasz węgierki

Komentarze

Podobne przepisy

image-1x64137

Dodane przez: tytus

Pikantny gulasz węgierski

Jeden z moich ulubionych gulaszy....

Gulasz węgierski

Dodane przez: RedakcjaPP

Gulasz węgierski

Przepis dała mi teściowa. Użyłam...

Gulasz Z Łopatki A'la Węgierski

Dodane przez: gotowanietoproste

Gulasz Z Łopatki A'la Węgierski

W takie zimne i pochmurne dni,...

Gulasz kiełbasiany a'la węgierski

Dodane przez: Bilcia

Gulasz kiełbasiany a'la węgierski

Mój pomysł na szybki obiad jednogarnkowy

Dodane przez: grzesiek

Węgierski Gulasz wołowy.

Ten przepis dostałem od koleżanki...

Gulasz węgierski

Dodane przez: RedakcjaPP

Gulasz węgierski

Gotuję na zmianę z mamą dla siostry,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE