Gulasz warzywny

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

Smaczne i kolorowe danie ,które polecam na niedzielny obiad;-)

  • 60 min

Składniki:

  • Marchewka 3 szt,
    Papryka 1 szt (mała)
    Por 2 szt,
    Cebula czerwona 1 szt(mała),
    Kukurydza 1 puszka,
    Ketchup 2 łyżki,
    Miód 1 łyżeczka,
    Majeranek 1,5 łyżki,
    Papryka słodka 1 łyżeczka,
    Pieprz i sól do smaku.

    WYWAR :
    Woda około 1 litra,
    Kostka rosołowa 1 szt,
    Liśc laurowy 3 szt,
    Ziele angielskie 5 ziarenek,
    przyprawa uniwersalna pół łyżki.

    ZAWIESINA:
    Mleko 1/3 szkl.
    Mąka 1 łyżka.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYWAR: Wodę wlewamy do garnka i dodajemy do niego produkty kostkę,ziele ang...itp

    Marchewkę kroimy na małe kawałki i wrzucamy do wywaru. Dodajemy ketchup,paprykę słodką,miód i majeranek.
    Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a por na pół krążki i po około 10 min dodajemy wszystko do garnka. Gdy marchewka będzie miękka dodajemy kukurydze i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na koniec dodajemy zawiesinę.
    Podajemy z kaszą gryczana ..;)

Porady

Potrawę można również podawac z ryżem i makaronem;-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować