Proponuje Wam bezmięsny obiad – gulasz warzywny. Ma wszystko to, co teraz najlepsze czyli młode warzywa. Nawet mięsożercy – tacy jak ja – będą zadowoleni z takiego obiadku . I najmłodsi także
Gulasz warzywny z kapustą i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kapustę drobno posiekaj. Wrzuć do garnka lekko posól i zalej wodę. Wstaw na ogień. Gdy kapusta zacznie się gotować zmniejsz ogień i gotuj przez 12 minut. Odcedź
2. Obierz ziemniaki i pokrój w grubą kostkę. Pieczarki pokrój w pół plasterki, botwinkę pokrój drobno – buraczki wraz z łodygami i liśćmi . Marchew obierz i pokrój w plasterki
3. Do garnka wlej 2-3 łyżki oleju rzepakowego wrzuć ziemniaki, botwinkę , pieczarki i marchew. Smaż całośc od czasu do czasu mieszając przez 15 minut. Dodaj kapustę przyprawy i całość wymieszaj. Dodaj 3 łyżki koncentratu i 1/2 szkl wody. Całość duś pod przykryciem przez 20 minut.
Komentarze