Gulasz warzywny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

szybka potrawa z wykorzystaniem warzyw, prawdziwa bomba witaminowa

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 duża cukinia
    3 małe pietruszki
    2 duże marchewki
    1 cebula
    20 dag czerwonej fasoli
    5 pomidorów
    8 ziemniaków średniej wielkości
    3 kiełbaski parówkowe
    1 por
    1 seler
    20 dag białej kapusty
    przyprawy, sól, ziele angielskie, liść laurowy

Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy miąższ ze środka kroimy na połówki. Pietruszkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchewkę oraz cebulę kroimy w kosteczkę, ziemniaki kroimy na małe cząsteczki, kiełbasę parówkową i pora kroimy na talarki, kapustę szatkujemy. Marchewkę, selera, pietruszkę, pora i cebulę podsmażamy na patelnii. Wkładamy wszystkie warzywa oraz kiełbasę do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Porady

mozna dodać fasolę szparagową czy też ogórka kwaszonego lub korniszona, paprykę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy