szybka potrawa z wykorzystaniem warzyw, prawdziwa bomba witaminowa
1 godz. 30 min
Składniki:
1 duża cukinia
3 małe pietruszki
2 duże marchewki
1 cebula
20 dag czerwonej fasoli
5 pomidorów
8 ziemniaków średniej wielkości
3 kiełbaski parówkowe
1 por
1 seler
20 dag białej kapusty
przyprawy, sól, ziele angielskie, liść laurowy
Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy. Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy miąższ ze środka kroimy na połówki. Pietruszkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchewkę oraz cebulę kroimy w kosteczkę, ziemniaki kroimy na małe cząsteczki, kiełbasę parówkową i pora kroimy na talarki, kapustę szatkujemy. Marchewkę, selera, pietruszkę, pora i cebulę podsmażamy na patelnii. Wkładamy wszystkie warzywa oraz kiełbasę do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Porady
mozna dodać fasolę szparagową czy też ogórka kwaszonego lub korniszona, paprykę
Komentarze