Gulasz warzywny

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Studiuję reklamę i marketing medialny, a pracuję jako redaktorka. Ten gulasz wymyśliłam dla narzeczonego. Michał jest wegetarianinem, dlatego przyrządzam dla niego bezmięsnewersje popularnych dań.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 4 pomidory
    ● czerwona cebula
    ● czerwona papryka
    ● 3-4 ziemniaki
    ● 2 ogórki małosolne
    ● 1/2 małego słoika przecieru pomidorowego
    ● 2 kostki bulionu grzybowego
    ● 4 pieczarki
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● ostra mielona papryka
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 woreczki ryżu
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz warzywny 1. Ryż gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy.
  • Gulasz warzywny 2. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i gotujemy w osolonej wodzie.
    Odcedzamy, studzimy
    i kroimy w dużą kostkę. Pomidory
    sparzamy i obieramy ze skórki. Miąższ kroimy w kawałki.
    Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne, miąższ kroimy
    w dużą kostkę. Pieczarki
    oczyszczamy i wraz z ogórkami
    kroimy w dużą kostkę. Natkę
    pietruszki myjemy, osączamy
    i siekamy. Cebulę obieramy,
    kroimy w małą kostkę
  • Gulasz warzywny 3. Rozgrzewamy olej, szklimy
    cebulę. Wsypujemy pieczarki,
    paprykę, ogórki i ziemniaki.
    Wkładamy pomidory i starannie
    rozgniatamy widelcem.
    Dodajemy przecier pomidorowy
    oraz kostki bulionowe. Dusimy
    20 minut, cały czas mieszając.
    Doprawiamy solą,
    pieprzem i mieloną papryką.
    Gulaszem polewamy ryż, posypujemy
    natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować