Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym

  • wyświetlono: 474 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Filet z indyka w aksamitnie gładkim sosie z pomidorów przełamany słodką śmietanką ,

IMG_9922
  • 5 porcje
  • 50min
  • Średni

Składniki

filet z indyka 700 gram

marchew 2 sztuki

pietruszka 2 sztuki

por (biała część) 1

seler korzeniowy 1/2 sztuki

śmietana 30 % 100ml.

pomidory krojone z puszki 150 ml.

sól do smaku

pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym

  • 1. Sposób przygotowania
    Mięso myjemy i kroimy na dużą kostkę, lekko solimy i posypujemy pieprzem .

    Por kroimy drobno i dodajemy do mięsa.

    Następnie całość podsmażamy na patelni.
  • 2. Warzywa korzeniowe ( marchew , seler i pietruszkę ) ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Do dużego garnka wkładamy warzywa, dodajemy podsmażone mięso, dodajemy pomidory z puszki i gotujemy około 30 minut.

    Jak mięso jest miękkie dolewamy śmietanę i 5 minut dusimy następnie doprawiamy.

    Gulasz podajemy na ciepło np. z ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywamięso z indykafilet z indykagulaszmięso w sosie

Komentarze

Podobne przepisy

Cukinia w sosie śmietanowo - pomidorowym

Dodane przez: Minia05

Cukinia w sosie śmietanowo - pomidorowym...

Szybkie w przygotowaniu. Zajmuje...

Gulasz

Dodane przez: Di bloguje

Gulasz wieprzowy z warzywami w sosie pomidorowym

Możecie go przygotować z dowolnego...

Duszone żeberka

Dodane przez: gnomcio

Duszone żeberka w sosie śmietanowo-pomidorowo-paprykowym

Żeberka w towarzystwie pomidorów...

Żeberka duszone w sosie pomidorowo - śmietanowym

Dodane przez: Skotka

Żeberka duszone w sosie pomidorowo - śmietanowym

Pyszne, miękkie mięso, a do tego...

Pulpety w sosie pomidorowym

Dodane przez: joanna30

Pulpety w sosie pomidorowym

Nie ma to jak rozpływające się...

pulpety

Dodane przez: AnnaKoziel

Pulpety w sosie śmietanowo pomidorowym

Zapiekane pulpeciki idealne na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE