Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Filet z indyka w aksamitnie gładkim sosie z pomidorów przełamany słodką śmietanką ,

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • filet z indyka 700 gram

    marchew 2 sztuki

    pietruszka 2 sztuki

    por (biała część) 1

    seler korzeniowy 1/2 sztuki

    śmietana 30 % 100ml.

    pomidory krojone z puszki 150 ml.

    sól do smaku

    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania
    Mięso myjemy i kroimy na dużą kostkę, lekko solimy i posypujemy pieprzem .

    Por kroimy drobno i dodajemy do mięsa.

    Następnie całość podsmażamy na patelni.
  • 2. Warzywa korzeniowe ( marchew , seler i pietruszkę ) ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Do dużego garnka wkładamy warzywa, dodajemy podsmażone mięso, dodajemy pomidory z puszki i gotujemy około 30 minut.

    Jak mięso jest miękkie dolewamy śmietanę i 5 minut dusimy następnie doprawiamy.

    Gulasz podajemy na ciepło np. z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować