Gulasz w sosie ciemnym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Bardzo szybko się robi, a co najważniejsze mało pracy.
Najlepszy jest z ziemniakami ale również można podawać z makaronem.

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg pieczarek
    • ½ kg łopatki wieprzowej
    • Sos ciemny Łowicz
    • 1 mały słoik papryki konserwowej
    • 2 marchewki
    • Cebula
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Chili
    • 2 łyżeczki majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz w sosie ciemnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. Mięso kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy również kroimy w kostkę po czym prużymy na oleju i dodajemy mięso które przyprawiamy solą.
    Żeby mięso się nie przypaliło można podlać odrobiną wody i dalej prużymy do chwili kiedy mięso będzie już dobre.
  • gulasz 2. Dodajemy ugotowane oraz pokrojone wcześniej pieczarki.
  • papryka 3. Paprykę, marchewkę ( obraną ) kroimy w kostkę również dodajemy do mięsa.
  • sos 4. Wsypujemy przyprawy: majeranek, chili oraz wlewamy sos.
  • gulasz 5. Gotujemy chwilkę i dania gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować