Gulasz szegedyński z ananasem i kminkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Mąż poprosił mnie żeby przygotować "coś" z kminkiem od tamtej pory potrawa ta ciagle gości na naszym stole przy każdej możliwej okazji. Nie jest to typowy gulasz szegedyński jaki znajdziemy w internecie jest to połączenie trzech różnych przepisów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego lub łopatki wieprzowej
    1 kg kapusty kiszonej
    2 cebule
    4 ząbki czosnki
    dwie łyżki smalcu
    puszka ananasa
    1 litr bulionu warzywnego lub z kostki
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    2 łyżeczki papryki ostrej
    2 łyżeczki kminku
    mały koncentrat pomidorowy
    mąka do oprószenia mięsa
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz szegedyński z ananasem i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smalec rozgrzać na patelni Mięso pokroić w kostkę oprószyć mąką i podsmażyć. Pod koniec smażenia doprawić solą.
    Usmażone mięso przełożyć do garnka, na tym samym tłuszczy podsmażyć wyciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę.
    Przełożyć do garnka z mięsem. Kapustę kiszoną można trochę pokroić na mniejszą dodać do garnka zalać bulionem i dusić na małym ogniu po godzinie dodać ananasa pokrojonego w kostkę, kminek, paprykę ostrą oraz słodką i koncentrat pomidorowy dusić jeszcze pół godziny.

Porady

Kapusta nie jest taka typowa jak w bigosie moja mama nazywa ją "żywą"

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Gulasz z wątróbki drobiowej - z papryką i ananasem

To może cię zainteresować