Gulasz rybny

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 800 g filetów z karmazyna
    sok z 1/2 cytryny
    cebula
    2 czerwone papryki
    250 g ziemniaków
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżka słodkiej mielonej papryki
    łyżeczka ostrej papryki
    200 ml białego wytrawnego wina
    500 ml bulionu warzywnego
    pęczek koperku
    4 łyżki śmietany 18%

Gulasz rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukałem zimną wodą ,osuszyłem ,skropiłem sokiem z cytryny. Wstawiłem do lodówki. Cebulę obrałem ,drobno posiekałem. Paprykę oczyściłem i pokroiłem w kostkę. Ziemniaki pokroiłem ,pokroiłem w drobną kostkę. Cebulę zeszkliłem na oliwie ,dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek ,paprykę i ziemniaki. Lekko poddusiłem. Dodałem koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Podlałem winem oraz warzywnym bulionem ,gotowałem pod przykryciem (na małym ogniu ) 20 min. Warzywa zblendowałem i zabieliłem śmietaną. Rybę oprószyłem solą i pieprzem ,pokroiłem na kawałki i dodałem do sosu. Dusiłem pod przykryciem 5 min. Serwowałem z posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy