Gulasz potrójnie fasolowy

0 (0 ocen)

Uwielbiam ostre wyraziste smaki.

Składniki:

  • 300 g fasoli szparagowej
    pół puszki białej fasoli konserwowej
    pół puszki czerwonej fasoli konserwowej
    pół puszki kukurydzy
    laska kiełbasy
    mała cukinia
    2 duże cebule
    200 g makaronu świderki
    mały koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia, oregano

Gulasz potrójnie fasolowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie myjemy. Cukinię kroimy na kawałki, a końcówki od fasoli odcinamy. Wrzucamy do wody, gotujemy kwadrans.
  • 2. Kiełbasę kroimy drobno , łączymy z poszatkowaną cebulką, podsmażamy na złoty kolor. Przekładamy do garnka.
  • 3. Dodajemy kukurydzę i fasolkę z puszki.
  • 4. Makaron gotujemy al-dente , przedkładamy. Dodajemy koncentrat.
    Gotujemy jeszcze kwadrans, dokładnie doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy