Gulasz pomidorowo - paprykowy z chorizo po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 25 min

To bardzo szybkie danie było konieczne w przygotowaniu ze względu na czas jakim dysponowałem. Zrobione w ekspresowym tempie, by zaspokoić głód podczas przygotowań do przyjęcia urodzinowego w oczekiwaniu na gości.

  • 25 min

Składniki:

  • Czego użyłem?
    -małe puszki fasoli czerwonej i kukurydzy
    -chorizo pęto
    -czosnek, posiekany ząbek
    -papryka czerwona świeża obrana
    -świeże oregano
    -papryka słodka i ostra w proszku
    -szalotka
    -wino półwytrawne
    -sól, pieprz
    -pomidory w puszcze w kawałkach
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz pomidorowo - paprykowy z chorizo po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku szklimy na maśle klarowanym szalotkę, dodajemy czosnek i pokrojoną w paski paprykę; gdy papryka będzie na ząb solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Dodajemy fasolę i kukurydzę, podsmażamy chwilkę i zalewamy pomidorami. Podgotowujemy kilka minut pod przykryciem.

    Na patelni, pokrojone w plastry, podsmażamy bez tłuszczu chorizo. Dodajemy do sosu.

    Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do zgęstnienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować