REKLAMA

Gulasz Polonez

wyświetlono: 865 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealni pasują do dania kopytka lub kluski śląskie.

opublikowany: 16.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • 1 kg pieczarek
    • 1 cebula
    • 4 łyżki ketchupu pikantnego
    • 3 łyżki musztardy
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • Sól
    • Pieprz
Ocena:

(średnia 4.2 z 5 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Gulasz Polonez?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso doprawiam papryką słodką oraz solą. Podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
  • sos 2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone pieczarki w plasterki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie dodaję ketchup i musztardę, Chwilkę smażę i sos łączę z mięsem.
  • danie 3. . Gulasz gotowy, podaję z kopytkami lub kluskami śląskim.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: olinek_82 olinek_82

Gulasz wieprzowy z szybkowaru

Szybki gulasz wieprzowy, na który nie trzeba czekać godzinami. Idealne danie na jesień.

kategoria: Dania główne gulasz Szynki opublikowany: 29.10.2016 | wyświetlono: 45979 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE