Gulasz Polonez

4.2 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealni pasują do dania kopytka lub kluski śląskie.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • 1 kg pieczarek
    • 1 cebula
    • 4 łyżki ketchupu pikantnego
    • 3 łyżki musztardy
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.2 (5 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz polonez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso doprawiam papryką słodką oraz solą. Podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
  • sos 2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone pieczarki w plasterki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie dodaję ketchup i musztardę, Chwilkę smażę i sos łączę z mięsem.
  • danie 3. . Gulasz gotowy, podaję z kopytkami lub kluskami śląskim.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować