Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealni pasują do dania kopytka lub kluski śląskie.
Gulasz polonez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso doprawiam papryką słodką oraz solą. Podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
2.Cebule obieram, drobno kroję i smażę na większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone pieczarki w plasterki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie dodaję ketchup i musztardę, Chwilkę smażę i sos łączę z mięsem.
3.. Gulasz gotowy, podaję z kopytkami lub kluskami śląskim.
Smacznego.
Komentarze