Gulasz po węgiersku

4.5 (151 ocen)

Gulasz bardzo sycący, doskonale rozgrzeje w chłodne, jesienne dni.

Składniki:

  • 1/2 kg fasoli Jaś
    60 dag szynki wp
    3 cienkie parówki
    30 dag wędzonego boczku
    czerwona papryka
    2 cebule
    2 marchewki
    pietruszka
    3 ząbki czosnku
    pomidor
    2 łyżki smalcu
    sól,pieprz
    ostra papryka
    łyżka octu
    szczypta cukru
    szczypta chilli
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz po węgiersku2 1. Fasolę zalać wodą i moczyć całą noc. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę, a parówki w plasterki. Podsmażyć na smalcu. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać do mięsa. Warzywa oczyścić, pokroić w kosteczkę. Wraz z fasolą dodać do mięsa. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić, zalać wodą i dusić na małym ogniu ok. 1,5 godz. Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby uzupełniać wodę. Na koniec dodać pokrojonego w kostkę pomidora, dodać ocet, szczyptę cukru, doprawić do smaku szczyptą cukru i szczyptą chilli oraz solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować