Gulasz po węgiersku

  • wyświetlono: 1039 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Gulasz bardzo sycący, doskonale rozgrzeje w chłodne, jesienne dni.

czekoladka

Składniki

1/2 kg fasoli Jaś
60 dag szynki wp
3 cienkie parówki
30 dag wędzonego boczku
czerwona papryka
2 cebule
2 marchewki
pietruszka
3 ząbki czosnku
pomidor
2 łyżki smalcu
sól,pieprz
ostra papryka
łyżka octu
szczypta cukru
szczypta chilli

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz po węgiersku

  • Gulasz po węgiersku21. Fasolę zalać wodą i moczyć całą noc. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę, a parówki w plasterki. Podsmażyć na smalcu. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać do mięsa. Warzywa oczyścić, pokroić w kosteczkę. Wraz z fasolą dodać do mięsa. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić, zalać wodą i dusić na małym ogniu ok. 1,5 godz. Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby uzupełniać wodę. Na koniec dodać pokrojonego w kostkę pomidora, dodać ocet, szczyptę cukru, doprawić do smaku szczyptą cukru i szczyptą chilli oraz solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiata
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-202fp53

Dodane przez: bajwer

Placek po Węgiersku

Często robię placki po węgiersku...

Placek po węgiersku

Dodane przez: DylematyMałgorzaty

Placek po węgiersku

Delikatnie pikantny, wyrazisty...

image-1bvftf9

Dodane przez: paolineczka

Kiełbaski po węgiersku

Czasami się zdarza, że po prostu...

Placek.

Dodane przez: Słodko Słodka

Placek po Węgiersku

Placki ziemniaczane zna i lubi...

Placek po węgiersku

Dodane przez: Gospodyni

Placek po węgiersku

Bardzo pyszne sycące danie

image-1rqk4ji

Dodane przez: xamelka1

Placek po węgiersku

Placek po węgiersku jest smaczną...