Gulasz po węgiersku

  • wyświetlono: 487 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ten gulasz uwielbia cała moja rodzina szczególnie w zimowe wieczory kiedy na dworze jest bardzo zimno.

  • 30min

Składniki

0,5 kg łopatki wieprzowej
0,5kg boczku surowego
6 parówek delikatesowych
1papryka czerwona,zielona i żólta
1papryczka chili
3marchewki
1pietruszka
pół niedużego selera
5 cebul
1puszka fasoli czerwonej
sól i pieprz do smaku
2 kostki rosłowe
pół słoiczka koncentrau pomidorowego
5 łyżek oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz po węgiersku

  • 1. POkroić cebulę wpiórka i podmażać na oleju .Następnie dodać 2 kostki rosłowe i wymieszać z cebulką,jak się podsmaży dodajemy pokrojoną w kostkę łopatkę boczek i parówki pokrojone w plasterki.Po około poł godziny dodajemy pokrojoną paprykę w kostkę. Marchewkę,pietruszkę i seler kroimy w słupki oraz również dodajemy do mięsa.Dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili.Kiedy warzywa będą już miękkie dodajem fasolę czerwoną,poł słoiczka koncentratu i przyprawiwamy do smaku solą i pieprzem.Zyczę smacznego.

Porady

Podczas psmażenia gulaszu można podlewać go delikatnie wodą jeżeli chcemy uzyskać więcej sosu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babciKuchnia rozgrzewająca w zimowe wieczory

Komentarze

Podobne przepisy

Placek po węgiersku

Dodane przez: anka1988

Placek po węgiersku

Uwielbiam je!

image-1i8qh8v

Dodane przez: KuchniaPoli

Placek po węgiersku

Placek po węgiersku z jasnym sosem...

image-1rqk4ji

Dodane przez: xamelka1

Placek po węgiersku

Placek po węgiersku jest smaczną...

placek

Dodane przez: Natalia07

Placek po węgiersku/zbójnicku

Po wielu eksperymentach z tego...

Placek po węgiersku

Dodane przez: Ania1408

Placek po węgiersku

Danie jest łatwe w przygotowaniu...

image-202fp53

Dodane przez: bajwer

Placek po Węgiersku

Często robię placki po węgiersku...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE