Gulasz po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten gulasz uwielbia cała moja rodzina szczególnie w zimowe wieczory kiedy na dworze jest bardzo zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej
    0,5kg boczku surowego
    6 parówek delikatesowych
    1papryka czerwona,zielona i żólta
    1papryczka chili
    3marchewki
    1pietruszka
    pół niedużego selera
    5 cebul
    1puszka fasoli czerwonej
    sól i pieprz do smaku
    2 kostki rosłowe
    pół słoiczka koncentrau pomidorowego
    5 łyżek oleju

Gulasz po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. POkroić cebulę wpiórka i podmażać na oleju .Następnie dodać 2 kostki rosłowe i wymieszać z cebulką,jak się podsmaży dodajemy pokrojoną w kostkę łopatkę boczek i parówki pokrojone w plasterki.Po około poł godziny dodajemy pokrojoną paprykę w kostkę. Marchewkę,pietruszkę i seler kroimy w słupki oraz również dodajemy do mięsa.Dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili.Kiedy warzywa będą już miękkie dodajem fasolę czerwoną,poł słoiczka koncentratu i przyprawiwamy do smaku solą i pieprzem.Zyczę smacznego.

Porady

Podczas psmażenia gulaszu można podlewać go delikatnie wodą jeżeli chcemy uzyskać więcej sosu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy