gulasz paprykowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

najlepszy gulasz paprykowy jest na jesień kiedy papryka jest najsmaczniejsza

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • łopatka bez kości 1 kg
    cebula biała 1 duża
    papryka czerwona 2 sztuki
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    czosnek 1 ząbek
    papryka pepperoni 1 sztuka
    liść laurowy 3 listki
    sól i pieprz do smaku

Gulasz paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroję w kostkę posypuję solą ,pieprzem , podsmażam z cebulą pokrojoną w pióra, posypuję papryką mieloną ,do garnka wlewam wodę dodaję mięso,wrzucam liść laurowy i duszę.po godzinie dodaję papryki pokrojone w paski ,Jak mięso i papryka są miękkie oddzielam mięso od wywaru, wywar przelewam do naczynia i miksuję ,dodaję ząbek czosnku. do garnka wlewam sos dodaję mięso ,doprawiam .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy