najlepszy gulasz paprykowy jest na jesień kiedy papryka jest najsmaczniejsza
2 godz. 30 min
Składniki:
łopatka bez kości 1 kg
cebula biała 1 duża
papryka czerwona 2 sztuki
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
papryka pepperoni 1 sztuka
liść laurowy 3 listki
sól i pieprz do smaku
Gulasz paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroję w kostkę posypuję solą ,pieprzem , podsmażam z cebulą pokrojoną w pióra, posypuję papryką mieloną ,do garnka wlewam wodę dodaję mięso,wrzucam liść laurowy i duszę.po godzinie dodaję papryki pokrojone w paski ,Jak mięso i papryka są miękkie oddzielam mięso od wywaru, wywar przelewam do naczynia i miksuję ,dodaję ząbek czosnku. do garnka wlewam sos dodaję mięso ,doprawiam .
Komentarze