Gulasz na żeberkach z kaszą jęczmienną

4.49 (160 ocen)

  • 60 min

Przepyszne, jesienne danie. Idealnie rozgrzewa i syci. Musicie koniecznie przygotować gulasz na żeberkach. Można podać z ziemniakami czy ryżem. U mnie podany z kaszą jęczmienną.

  • 60 min

Składniki:

  • * 600g żeberek pasków
    * łyżka smalcu bądź innego tłuszczu
    * cebula
    * 2 ząbki czosnku
    * czerwona papryka
    * sól, pieprz, mielona czerwona papryka
    * łyżka mascarpone
    * łyżka mąki pszennej
    * ugotowana kasza jęczmienna
    * ogórki korniszony
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz na żeberkach z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Obsmażyć mięso oraz warzywa na tłuszczu razem z przyprawami. Dolać wodę i gotować około 40 minut do miękkości mięsa.Ściągnąć mięso z kości, pokroić. Wrzucić do garnka. Wymieszać mąkę z łyżką zimnej wody, Dodać do sosu razem z mascarpone. Zagotować. Podawać z kaszą o ogórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować