Gulasz na suszonych grzybkach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gęsty gulasz o bardzo przyjemnym, dominującym smaku leśnych grzybów z dodatkiem marchewki.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -70 dag łopatki lub szynki wieprzowej
    -4 duże marchewki
    -4 duże cebule
    -10 dag suszonych grzybów
    -1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    -1 łyżeczka czosnku granulowanego
    -2 łyżki przyprawy myśliwskiej
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
    -0,3 l wrzątku
    -0,2 l wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Szynki

Gulasz na suszonych grzybkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Pokrojone w kostkę mięso obtaczamy w przyprawie do mięs, grzyby moczymy w 0,3 l wrzątku, cebulę kroimy w kostkę.
  • 2 2. Cebulę wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem, przesmażamy na złoto, dodajemy drobno posiekane grzybki i chwilę smażymy.
  • 3 3. Wrzucamy mięso i smażymy przez 7 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 4 4. Wlewamy wywar z moczonych grzybów oraz wodę. Mieszamy, całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez pół godziny od czasu do czasu mieszając.
  • 5 5. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchew, czosnek granulowany, sól i pieprz. Dusimy około 15 minut do miękkości marchwi. Skrobię rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do gulaszu ciągle mieszając. Zagotowujemy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować