Gulasz myśliwski

  • wyświetlono: 2709 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Gulasz wieprzowy z dodatkiem grzybków suszonych.

portret

Składniki

60 dag łopatki wieprzowej
garść grzybów suszonych
1/2 litra wywaru mięsnego lub rosołu (może być z kostki)
3-4 łyżki oleju
1 czubata łyżka mąki pszennej
sól, pieprz
1-2 łyżeczki przyprawy myśliwskiej

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz myśliwski

  • 1. Suszone grzyby płuczemy i moczymy w ciepłej wodzie co najmniej 2 godziny. Odsączamy i kroimy na nieduże kawałki.
  • 2. Mięso kroimy w kostkę. W szerokim garnku rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim mięso. Dodajemy grzyby i zalewamy wywarem mięsnym, ewentualnie uzupełniamy wodą tak, aby mięso było zakryte. Solimy i dodajemy przyprawę myśliwską. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 - 50 minut.
  • 3. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do gulaszu i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami, kopytkami lub kaszą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadgulaszłopatka wieprzowagrzyby suszoneprzyprawa myśliwska

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz

Dodane przez: Kinia1984

Gulasz

Uwielbiam gulasz. Idealnie przygotowany...

kotlety

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Mielone z cebulką w sosie myśliwskim

Na jesienne zimowe obiady kotlety...

image-05hpsdc

Dodane przez: sylwin03

Gulasz

Gulasz, najlepszy,,,wybierasz mięso...

Gulasz

Dodane przez: Kinia :3

Gulasz

Gulasz zawsze był pysznym i łatwym...

Dodane przez: PolskaGotuje

Gulasz

Ten gulasz to moja kombinacja,...

Myśliwska kieszeń

Dodane przez: RedakcjaPP

Myśliwska kieszeń

Tę wyśmienitą pieczeń podaję na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE