Gulasz mięsny z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Sycąca potrawa doskonała na jesienno-zimowe dni.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -mięso gulaszowe 0,5kg

    -puszka groszku zielonego

    -40 dag pieczarek

    -2 cebule

    -3 marchewki gotowane

    -3 łyżki mąki

    -oliwa z oliwek

    -słodka śmietanka

    -ostra papryka

    -sól,pieprz

Gulasz mięsny z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na oliwie z oliwek i przyprawiamy. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy do niego pokrojone i podsmażone wcześniej pieczarki z cebulą oraz dorzucamy groszek i marchewkę. Całość zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą i śmietaną ( 0,5 szklanki wody, 2 łyżki mąki i śmietana). Chwilę gotujemy aż sos zgęstnieje. Podajemy z buraczkami i ziemniakami lub kaszą gryczaną,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy