Gulasz mięsny z papryką

4.5 (150 ocen)

  • 50 min

Gulasz jest smaczny i treściwy. Podaję go z kaszą gryczaną.

  • 50 min

Składniki:

  • 50 - 70 dag karkówki, 1 cebula, 1 marchewka, 1 czerwona papryka, świeża natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawa do gulaszu, ostra mielona papryka, olej do smażenia, 2 łyżki mąki.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz mięsny z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy mięso. 1. Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy w pióra, wsypujemy do mięsa i jeszcze chwilę podsmażamy.
  • Wszystkie składniki dodajemy do mięsa. 3. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w krążki. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Mięso przekładamy do garnka, wlewamy tyle wody aby było przykryte. Paprykę, marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do mięsa. Doprawiamy przyprawą do gulaszu oraz ostrą mieloną papryką. Dusimy do miękkości.
  • Odlewamy kilka łyżek sosu. 4. Kilka łyżek sosu odlewamy i studzimy. Mieszamy z mąką i ponownie wlewamy do garnka. Gotujemy ciągle mieszając. Podajemy z kaszą gryczaną i posypaną natką pietruszki.

Porady

Gulasz można również podać z makaronem lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować