Gulasz mięsny z czarną fasolą

0 (0 ocen)

Gulasz z dodatkiem fasoli, ja wybrałam czarną, dzięki niej nie trzeba już zagęszczać dania.

Składniki:

  • Składniki;
    25 dag czarnej fasoli
    40 dag łopatki wieprzowej
    sól, pieprz, słodka papryka w proszku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki sosu sojowego
    kilka łyżek oleju
    1 mała cebula

Gulasz mięsny z czarną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Następnego dnia odlewamy wodę z fasoli. Mięso myjemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy z każdej strony. Dodajemy starty czosnek i pokrojoną cebulę. Smażymy dalej do zrumienienia.
    Następnie wrzucamy fasolę i dolewamy wody, dusimy około 40 min. na małym ogniu. Kiedy mięso i groch będą miękkie  dolewamy sos sojowy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze kilka minut.
    Podajemy z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy