No i mamy jesień, a więc w kuchni pojawiają się bardziej treściwe dania. Dzisiaj proponuję gulasz z mięsa indyka z warzywami i kapustą kiszoną. Sycący, kwaskowy i bardzo smaczny!
40 min
Składniki:
• 300 g mięsa z udźca indyka
• 1 szklanka kapusty kiszonej
• sól, pieprz, sos sojowy do smaku
• mrożona mieszanka warzywna wiosenna
• 1 cebula
• pęczek natki pietruszki
• 3 łyżki gotowego sosu słodko-kwaśnego
• 1/2 szklanki śmietanki do zup
• 4 łyżki oliwy
Gulasz mięsny kapuściany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Rozgrzać oliwę i zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć.
• Dodać 1 szklankę wody, sól, pieprz do smaku.
• Kapustę kiszoną dodać do mięsa i dusić razem ok. 30 minut.
• Pod koniec dodać mrożone warzywa i poddusić 10 minut.
• Doprawić sosem sojowym i słodko-kwaśnym.
• Dodać śmietankę i posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze