Gulasz mięsno-brokułowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Lubię eksperymentować ze składnikami. Postanowiłam zrobić typowy mięsny gulasz z brokułem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -mięso wieprzowe gulaszowe
    -brokuł
    -przyprawy (oregano,majeranek,czerwona papryka,sól,pieprz)
    -2 łyżki mąki
    -2 cebule

Gulasz mięsno-brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wieprzowe myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy do smaku i przypiekamy tak by po dolaniu wody powstał ciemny sos. Dodajemy pokrojone cebule. Całość gotujemy do miękkości uzupełniając ubytki wody.Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. W oddzielnym kubku mieszamy mąkę z wodą (około 0,5 szklanki) i wlewamy mieszając do garnka by zagęścić sos. Na samym końcu dodajemy ugotowanego brokuła i mieszamy. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy