Gulasz kiełbasiany a'la węgierski

4.5 (184 ocen)

Mój pomysł na szybki obiad jednogarnkowy

Składniki:

  • - 1 łyżka smalcu gęsiego
    - 5 kiełbasek śląskich
    - 50 g parzonego boczku
    - 2 czerwone papryki słodkie
    - 1 duża cebula
    - pół dużego fenkuła ( kopru włoskiego)
    - 100g leczo z cukinii
    - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
    - garści podartych świezych ziół ( rozmaryn, szałwia, lubczyk)
    - 1 solidna łyżka suszonego majeranku
    - 1 łyżka suszonego cząbru
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz kiełbasiany a'la węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kosteczkę, boczek w małe , cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy osuszamy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Na dużej patelni lub garnku rozpuszczamy gęsi smalec. Może być każdy inny pewnie ale ten ma swoisty smaczek. Na nim szklimy cebulę i boczek. W następnej kolejności dodajemy paprykę i fenkuł. Po kilku minutach dodajemy kiełbasę i leczo z cukinii. Wszystko mieszamy i smażymy ok. 10 min. Na koniec dodajemy zioła świeże, suszone, ostra paprykę i smażymy jeszcze ok. 5 min. Na koniec wszystko razem doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować