GULASZ KAKAOWO - KECZUPOWY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

kakao idealnie nadaje się nie tylko do deserów czy wypieków ale, sprawdzi się idealnie w daniach wytrawnych nadając im głębię koloru a przy tym nie zmieniając smaku potrawy jeśli nie dodamy go za wielę

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki lub karkówki
    1 łyżeczkę mielonej słodkiej papryki
    1/3 łyżeczki mielonego kminku
    szczyptę oregano
    szczyptę przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczkę gorzkiego kakao
    sól i pieprz do smaku
    2 - 3 łyżki ostrego ketchupu
    1/2 szklanki wody
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Gulasz

Gulasz kakaowo - keczupowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni lub garnku z niewielką ilością oleju podsmażamy mięsko. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy 10 min. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy, ketchup, kakao, oraz wodę. Dokładnie mieszamy i pod przykryciem na małym ogniu dusimy do miękkości. Gotowy gulasz podajemy z ziemniaczkami i gotowanymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Karkówka Ketchup Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować