Gulasz jesienny z dynią

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Pyszny, soczysty gulasz jednogarnkowy z pieczarkami, papryką, cukinią i bakłażanem. Z plackami ziemniaczanymi i rozmarynem smakuje najbardziej.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300 gram pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 bakłażan
    1 cukinia
    1/2 dyni piżmowej
    cebula biała
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1/2 łyżeczki kminku mielonego
    1/2 łyżeczki cząbru
    2 suszone pomidory
    1 puszka pomidorów
    1 ząbek czosnek
    majeranek do smaku
    gałka muszkatołowa
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia

Gulasz jesienny z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa pokroić w dość sporą kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojony w kostkę bakłażan, potem cebulę pokrojoną w piórka, paprykę i dynię. Podsmażyć i dodać wszystkie przyprawy oraz posiekane suszone pomidory. Na koniec dodać cukinię. Podawać z plackami ziemniaczanymi z rozmarynem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy