Gulasz grzybowy

  • wyświetlono: 146 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Syty, aromatyczny gulasz :)

DSC_8347
  • 4 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

1/2 kg łopatki wieprzowej
2 cebule
250 g pieczarek
250 g boczniaków
1 garść grzybów suszonych
jarzynka, pieprz
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
marynata:
1 łyżka oleju
2 łyżki octu winnego
3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
kilka ziaren jałowca
1/2 łyżki węgierskiej pasty paprykowej

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz grzybowy

  • 1. Szynkę pokroić w kostkę i wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić do lodówki, najlepiej na noc.

    Cebulę obrać i pokroić. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić i dodać mięso, obsmażyć, podlać wrzątkiem, dodać suszone grzyby i dusić do miękkości. Pieczarki i boczniaki pokroić i dodać do mięsa, dusić około 15 minut, doprawić do smaku. Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do mięsa, gotować jeszcze 5 minut. Podawać np. z kaszą. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wieprzowinagrzyby leśnegulaszłopatka wieprzowajesieńgrzyby suszonegulasz z grzybami

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz

Dodane przez: Kinia1984

Gulasz

Uwielbiam gulasz. Idealnie przygotowany...

image-05hpsdc

Dodane przez: sylwin03

Gulasz

Gulasz, najlepszy,,,wybierasz mięso...

Gulasz

Dodane przez: Kinia :3

Gulasz

Gulasz zawsze był pysznym i łatwym...

Grzybowe kaszotto

Dodane przez: tonajezyku

Grzybowe kaszotto

Jeżeli może być risotto, to czemu...

gulasz

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Gulasz

Soczyste mięsko w pikantnym sosie.

Dodane przez: PolskaGotuje

Gulasz

Ten gulasz to moja kombinacja,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE