Gulasz drobiowy z pieczarkami

4.5 (194 ocen)

  • 15 min

Lekki dobry gulasz drobiowy .Super do ryżu i kaszy

  • 15 min

Składniki:

  • * 5 szt udka,
    * 5 kawałków papryka marynowana,
    * 25 dag pieczarki,
    * soser Winiary
    * pieprz,
    * papryka słodka mielona Prymat,
    * oliwa,
    * 1 szt por,
    * kucharek,
    * 1 łyżka mąka,
    * 3 łyżki śmietana 12%,
    * 4 szt korniszony

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem kucharka .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy .
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu .
  • 3. Dodajemy soser ok 3 łyżki .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować