Gulasz drobiowy z kurkami

4.48 (165 ocen)

  • 30 min

Doskonały do kaszy, ryżu czy ziemniaczków

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g świeżych kurek
    250 g piersi drobiowej
    1 duża cebula
    1 kostka topionego serka
    2 łyżki śmietany
    szklanka bulionu drobiowego
    liść laurowy
    2 ziela angielskie
    kilka ziarenek kolorowego pieprzu
    2 łyżki mąki
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Gulasz drobiowy z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić umyć i pokroić na mniejsze kawałki cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła , dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić, dodać kurki , podsmażyć, dodać pokrojoną w paski pierś drobiową, podsmażyć. Całość zalać szklanką bulionu drobiowego, gotować ok 15 minut z zielem angielskim, liściem laurowym i kolorowym pieprzem, dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku. (Sos można zagęścić łyżką mąki ale niekoniecznie.) Podawać z ryżem, makaronem, lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować