Gulasz drobiowy z dodatkiem pieczarek i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Filet, paprykę, cebulę, czosnek pokroić w kostkę.
2. Pieczarki pokroić w talarki.
3. 4-5 szkl wody nastawić w garnku niech się gotuje.
4. Na niewielkiej ilości oleju na patelce podsmażyć cebulkę z czosnkiem po chwili dodać do niej paprykę. Smażyć aż delikatnie zmięknie. Przełożyć do garnka z wodą.
5. Na patelni podsmażyć mięso wraz z przyprawami i ziołami.
6. Gdy mięso zacznie się rumienić dodać do niego pieczarki i razem smażyć.
7. Następnie przełożyć do garnka, gotować do miękkości.
8. Dodać 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
9. W pół szkl. zimnej wody rozpuścić mąkę, dodać do garnka i dokładnie wymieszać. Zagotować.
Komentarze