Gulasz Drobiowy z Dodatkiem Pieczarek i Papryki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz Drobiowy z Dodatkiem Pieczarek i Papryki

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 580g filetu z kurczaka
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    250g pieczarek
    2 duże cebule
    3 ząbki czosnku
    4-5 szklanek wody
    2 płaskie łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu
    2 czubate łyżeczki ziół prowansalskich
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

    1/2 szkl zimnej wody
    1-2 łyżki mąki

Gulasz drobiowy z dodatkiem pieczarek i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet, paprykę, cebulę, czosnek pokroić w kostkę.
    2. Pieczarki pokroić w talarki.
    3. 4-5 szkl wody nastawić w garnku niech się gotuje.
    4. Na niewielkiej ilości oleju na patelce podsmażyć cebulkę z czosnkiem po chwili dodać do niej paprykę. Smażyć aż delikatnie zmięknie. Przełożyć do garnka z wodą.
    5. Na patelni podsmażyć mięso wraz z przyprawami i ziołami.
    6. Gdy mięso zacznie się rumienić dodać do niego pieczarki i razem smażyć.
    7. Następnie przełożyć do garnka, gotować do miękkości.
    8. Dodać 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    9. W pół szkl. zimnej wody rozpuścić mąkę, dodać do garnka i dokładnie wymieszać. Zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy