Gulasz drobiowy z brązowymi pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny gulasz drobiowy z dodatkiem brązowych pieczarek. Polecam na obiad.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g piersi z kurczaka
    400 g brązowych pieczarek
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka białego pieprzu
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1 łyżka oliwy
    2 ząbki czosnku
    3/4 szkl gorącej wody
    kilka ziarenek pieprzu
    olej do smażenia
    1/4 szkl zimnej wody
    1 łyżka mąki
    4 łyżki śmietanki 30 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Gulasz drobiowy z brązowymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz drobiowy z brązowymi pieczarkami 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy przyprawy i oliwę, pokrojony w kosteczkę czosnek i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, smażymy przez kilka minut. Dokładamy pieczarki i razem smażymy przez kolejne kilka minut. Wlewamy gorącą wodę i dusimy do miękkości. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu razem ze śmietanką. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować