Gulasz drobiowy

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gulasz drobiowy możemy podać z ryżem, kasza lub makaronem oraz ulubiona surówką, jest to danie dla całej rodziny.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kury
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    10 pieczarek
    2/3 szklanki bulionu
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    1 łyżka ziół prowansalskich
    papryka mielona ostra
    2 łyżki oleju
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę, i podsmażyć na tłuszczu. Mięso umyć , oczyścić że włókien i pokroić w kostkę mniej więcej 1 cm/ 1 cm, oprószyć solą, pieprzem, papryka i ziołami prowansalskimi oraz mąka. Mięso podsmażyć wraz z cebulą. Dodać paprykę pokrojoną w paski oraz pieczarki pokrojone w plasterki, podlać bulionem i dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego.

Porady

Dla podkreślenia smaku można dodać pokrojonego w kostkę korniszony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować