Gulasz drobiowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i aksamitny gulasz z fileta drobiowego. Taki gulasz wyśmienicie smakuje z plackami ziemniaczanymi, ziemniaczkami, ryżem lub kaszą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    6 pieczarek
    papryka
    cebula
    2 ząbki czosnku
    ziele angielskie
    liście laurowe
    łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i pokroić w kosteczkę, oprószyć w przyprawie do kurczaka. Mięso przełożyć do garnka podlać ok 2,5 litra wody. Do mięsa dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone warzywa paprykę, cebulę i pieczarki. Całość dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
  • 2. Mąkę rozpuścić w odrobinie zimnej wody, gulasz zagęścić. W razie potrzeby sos doprawić pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Kurczak Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować