Gulasz drobiowy

0 (0 ocen)

Delikatny w smaku i konsystencji

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    250 g pieczarek
    1/2 pusz. kukurydzy konserw.
    1/2 pusz. groszku konserw.
    ok. 6 pomidorków koktajlowych
    garść fasolki szparagowej
    1/2 l bulionu
    mąka kukurydziana
    masło
    olej (do smażenia)
    sól
    pieprz
    papryka słodka

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie kurczaka 1. Cebulę i czosnek kroimy i szklimy na oleju. Dorzucamy pierś pokrojoną w kosteczkę i smażymy do zrumienienia.
  • dodajemy składniki 2. Dodajemy resztę składników: pieczarki w półplasterki, kukurydzę, groszek, pomidorki koktajlowe i fasolkę.
  • zalanie bulionem 3. Całość zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.Doprawiamy solą i pieprzem.
  • smażenie papryki 4. Całą torebkę słodkiej papryki smażymy na oleju, po czym całość przelewamy do gulaszu. Łyżkę mąki kukurydzianej rozprowadzamy w pół szkl. wody i wlewamy. Całość mieszamy i gotujemy ok. 2-3 minuty. Wyłączamy palnik i dodajemy łyżkę masła. Mieszamy do rozpuszczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy