GULASZ drobiowo-DYNIOWY z prażonymi pestkami dyni

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dynia to wspaniałe warzywo. Dziś powstał pyszny GULASZ drobiowo-DYNIOWY posypany prażoną pestką dyni która nadała mu chrupkości i pysznego orzechowego posmaku. Gulasz sam w sobie jest bardzo delikatny i lekko słodkawy. Dla dzieci idealny

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0.5 kg filetów z kurczaka
    2 szklanki utartej dyni - u mnie piżmowa
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju - ja użyłam dyniowego
    5 łyżek wody

    prażone pestki dyni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto Gulasz

Gulasz drobiowo-dyniowy z prażonymi pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obraną i startą dynię na dużych oczkach. Dodajemy wodę, mieszamy i dusimy 5-10 min. na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i jeszcze dusimy z 5 min.

    Gulasz posypałam posiekanymi prażonymi pestkami dyni po wierzchu oraz podałam z tłuczonymi ziemniaczkami i duszoną marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kurczak Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować