Gulasz do słoika

4.46 (177 ocen)

Domowe przetwory są o niebo lepsze od tych kupnych

Składniki:

  • 1kg łopatki
    2 duże cebule
    mąka do oprószenia
    sól
    majeranek
    owoce jałowca
    papryka słodka
    chilli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (177 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Gulasz

Gulasz do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę.
  • smażenie 2. Obtaczamy w mące i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
  • z cebulą 3. Jak mięso będzie lekko zrumienione dodajemy pokrojoną w "piórka" cebulę. Mieszamy i smażymy na minimalnym ogniu podlewając wodą.
  • gotowy gulasz 4. Owoce jałowca z majerankiem ucieramy w moździerzu i dokładamy do gulaszu. Dodajemy 1,5 łyżki papryki słodkiej i 1/2 łyżeczki chilli. Doprawiamy solą. Gotujemy na min. ogniu aż mięso będzie miękkie mieszając od czasu do czasu.
  • w słoikach 5. Gotowy gulasz kładziemy do słoiczków i pasteryzujemy około 2 godziny. Po pasteryzacji wykładamy słoiczki dnem do góry pozostawiając do ostygnięcia.

Porady

Możemy również stosować go do obiadu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.48 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Przecier z pokrzywy

To może cię zainteresować