Gulasz curry z fasolką jaś i szparagową

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki gulasz z fasolką ugotowaną którą kiedyś zamroziłam bo mi została. Syta potrawa, do tego dużo warzyw. Do takiego gulaszu możecie dodać to co macie w lodówce. Ja tak zrobiłam. Mój jest na ostro, rozgrzewający i pachnie curry.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ugotowanej fasoli jaś
    30 dkg fasolki szparagowej zielonej
    1 papryka czerwona
    20 dkg kabanosów
    1 cebula
    1 por biała część
    3 ząbki czosnku
    1 kawałek korzenia selera nieduży
    1 korzeń pietruszki nieduży
    500 ml passaty pomidorowej
    300 ml bulionu drobiowego
    sól, pieprz
    papryka słodka, papryczka chili
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej
    2 łyżeczki przyprawy curry
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    szczypiorek świeży
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz curry z fasolką jaś i szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole ugotowałam kiedyś okazało się że za dużo jej było i zamroziłam. Po jakimś czasie była jak znalazł. Seler, korzeń pietruszki obieram i ścieram na tarce jeżynowej. Por i cebulę kroję, czosnek przeciskam przez praskę, smażę na oleju. Dodaję pokrojone kabanosy, kurkumę, curry i smażę. Dodaję seler, pietruszkę, pokrojoną paprykę i dalej przesmażam chwilę. Wlewam przecier pomidorowy, bulion, fasolkę i duszę na wolnym ogniu 20 minut. Dodaję sól, pieprz, papryczkę chili, słodką, wędzoną. Na końcu doprawiam ziołami prowansalskimi. Posypuję szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować