GULASZ CIELĘCY Z PIECZARKAMI

  • wyświetlono: 2222 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Podawany z kluskami śląskimi lub makaronem smakuje wyśmienicie.

Magster

Składniki

60 dag cielęciny
25 dag pieczarek
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
1/2 papryki czerwonej
1 cebula
3 łyżki oleju
1/2 szklanki bulionu
1/2 szklanki śmietanki
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
sól, pieprz, papryka mielona


Sposób przygotowania przepisu:

GULASZ CIELĘCY Z PIECZARKAMI

  • 1. Mięso oczyścić pokroić na mniejsze kawałki, opruszyć solą, papryką słodką, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem, dodać obrane i pokrojone pieczarki oraz papryke pokrojoną w kostkę.
    Całość wymieszać i dusić jeszcze około 20 minut.Dodac przecier pomidorowy.Nastepnie wlać wino i śmietanę.
    Dusić jeszcze przez chwilę, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gulaszdania mięsneMój niedzielny obiadcielęcinamięso duszoneobiady

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z indyka

Dodane przez: nataliaa92

Gulasz z indyka z pieczarkami i papryką

Jak dla mnie gulasz idealny, nie...

gulasz warzywny

Dodane przez: kamila19851

Warzywny gulasz z pieczarkami

Najlepszy gulasz warzywny jaki...

Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami

Dodane przez: gotowanietoproste

Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami

Troszkę lżejsza wersja gulaszu...

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Dodane przez: kuchenny świat

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Zapraszam na gulasz z piersi kurczaka...

Gulasz z pieczarkami

Dodane przez: AnetaJ

Gulasz z pieczarkami

Pożywny i aromatyczny gulasz z...

image-18bhgn7

Dodane przez: xamelka1

Rybny gulasz z pieczarkami

Taki gulasz podaję z ryżem lub...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE