GULASZ CIELĘCY Z PIECZARKAMI

4.5 (162 ocen)

Podawany z kluskami śląskimi lub makaronem smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 60 dag cielęciny
    25 dag pieczarek
    1/2 szklanki białego wina wytrawnego
    1/2 papryki czerwonej
    1 cebula
    3 łyżki oleju
    1/2 szklanki bulionu
    1/2 szklanki śmietanki
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, papryka mielona


Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Gulasz cielęcy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić pokroić na mniejsze kawałki, opruszyć solą, papryką słodką, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem, dodać obrane i pokrojone pieczarki oraz papryke pokrojoną w kostkę.
    Całość wymieszać i dusić jeszcze około 20 minut.Dodac przecier pomidorowy.Nastepnie wlać wino i śmietanę.
    Dusić jeszcze przez chwilę, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować