Gulasz bez mięsa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia bez mięsa nie musi być nudna :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie kotletów sojowych
    400 g ziemniaków
    1-2 papryki
    1 marchewka
    1 średnia cukinia
    2 cebule
    100 g koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    sos chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz bez mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Kotlety sojowe namoczyć. Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na grubym oczku. Dodać do cebuli, podsmażyć kilka minut i zalać wodą. Dodać przyprawy. Dusić około 15 minut. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, dodać do reszty warzyw, dusić 5-10 minut.
  • Gulasz bez mięsa 2. Kotlety sojowe pokroić w kostkę, dodać do gulaszu razem z koncentratem, wymieszać, w razie potrzeb dolać wody. Doprawić do smaku. Gotować całość 5 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować