Gulasz argetyntyński

  • wyświetlono: 134 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ten gulasz jest nieco inny z dodatkiem skórki z cytryny.Przywiozłam ten przepis z wakacji .

Karolina Klimczak
  • 60min

Składniki

75dkg wołowiny(może być wieprzowina)
15dkg surowego boczku
4duże cebule
3czerwone papryki
1żółta papryka
ząbek czosnku
1łyżeczka słodkiej papryki
4łyżki oliwy
skórka starta z połowy cytryny
2łyżeczki cukru
tymianek,sól

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz argetyntyński

  • 1. 1.Boczek stopić ,dodać pokrojoną na cienkie plastry cebule oraz czosnek ,wlać oliwę i smażyć kilka minut.
    2. Dodać pokrojoną w dużą kostkę mięso , obsmażyć ,zalać wodą aby przykryło mięso ,mocno przyprawić pieprzem,papryką w proszku,tymiankiem :gotować na małym ogniu do miękkości.
    3.Gdy mięso jest prawie miękkie , dodać oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrajane na cienko krążki strąki papryki.
    4.Otrzeć cukrem skórkę z cytryny i dodać je do gulaszu .
    5.Podawać z ugotowanym ryżem na sypko .

Porady

Można podawać z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatamięso wieprzowegulasz

Komentarze

Podobne przepisy

drobiowy gulasz

Dodane przez: mamajagody_2010

gulasz drobiowy

Gulasz to moja ulubiona potrawa,...

Gulasz z piersi kurczaka

Dodane przez: przytulanka

Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka to potrawa...

gulasz wieprzowy

Dodane przez: marta625

Gulasz wieprzowy

Gulasz z łopatki wieprzowej na...

image-06rjonq

Dodane przez: monika016

Gulasz warzywny

Gulasz kojarzy się przede wszystkim...

gulasz drobiowy

Dodane przez: rena123

Najprostszy gulasz drobiowy

Łatwy i pyszny gulasz z filetów...

Gulasz tajski

Dodane przez: Futka

Gulasz tajski

Propozycja na smakowity, wyrazisty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE